« Tillbaka till Musikföreställning i Kiruna

Kirunas Finest

Affisch

Musikföreställning ALDRIGILIVET, WILLY CLAY BAND, HÖSTORKESTERN

Tre generationer av Kirunaband delar scen under två kvällar i Nåjdens sal.
Kirunas Finest upprepar succén från förra året och tar ut konceptet på vägarna så resten av Norrland inkluderas i festen!
Med självklar avstamp i hemstaden!

Aldrigilivet - det legendariska proggbandet, återkommer för ett fåtal unika spelningar. Förra året visade de var skåpet ska stå och herrarna är i högform, mycket taggade inför att åter möta Kirunaborna och tillresta. Ledda av Kjell Peder Johanson tar de med publiken på en resa med låtar som är lika aktuella nu som då. Med låtar som bland andra "Brända Barn" och "Hjärta Av Glas" visar Aldrigilivet att mycket har förändrats i världen men att motsättningarna och utmaningarna tagit på sig nya kostymer. Ta chansen att åter få uppleva Aldrigilivets tidlösa musik.

Willy Clay Band - Behövs det egentligen en presentation? Hela Sveriges Americanaband, lika formade av malmådran i Kiruna som av den Amerikanska södern. De bejublade turnéerna och skivorna talar sitt tydliga språk - WCB slår an alldeles särskilda strängar hos publiken. Med sin unika förmåga att blanda de norrländska tonerna med en musiktradition från USA har de fått en helt egen ställning i svensk musik. Ni kan låtarna, välkomna att sjunga och gunga med.

Höstorkestern - musikkollektivet med medlemmar från hela landet, men rötterna i Kiruna och Tornedalen ansluter till Kirunas Finest. Med pinfärska albumet "Norrlands Medborgargarde" i bagaget och turnerande kors och tvärs över landet i olika storlekar är formen på topp. Med sin blandning av progg, blues, rock och visa har kollektivet tagit plats i ett musiksverige som åter börjar vakna politiskt. Musik att dansa till och tänka till. Det är sväng, det är kul - det är kängor mot rasism, kolonisering och vardagslyx. Möt Höstorkestern i ett stort format, bandet utlovar en minnesvärd kväll! Ta chansen att uppleva en unik konsert med tre av de bästa banden Kiruna och Norrbotten producerat. På samma scen under en kväll - detta kommer bli magiskt!

* Vi reserverar oss för att datum, tider och priser kan komma att ändras.

Fakta

Längd: 120 minuter
Akter: 2 akter

Visningar


 Nåjdens Sal
   29 Sep, 19:00 (Fredag)
   30 Sep, 19:00 (Lördag)

Priser

Ordinarie, 300 SEK

Köp biljett

Visste du att du även kan köpa dina biljetter på internet.

» Köp biljetter online

Tel.: 0980 - 157 00
Fax: 0980 - 828 01
E-Post: info (snabel-a) fhkiruna.se

Folkets Hus och Park i Kiruna Ekonomisk Förening
Lars Janssonsgatan 17
981 31 Kiruna, Sverige